Yrittäjyys ja kesäloma – Mahdoton yhtälö?

Suomen yrittäjien teettämän kyselytutkimuksen mukaan 10 prosenttia yrittäjistä ei pidä kesälomaa lainkaan ja jopa 19 prosenttia tyytyy vain viikon mittaiseen lomaan. Vain kolmannes vastanneista pystyi nauttimaan kesälomasta kahdesta neljään viikkoa. Onko yrittäjyys ja kunnon lomailu mahdoton yhtälö? Etäassistentti tuo vapautta yrittäjän kesään.

sauna

Yrittäjän kesä

Kelien lämmetessä ajatukset siirtyvät mukaviin kesäpuuhiin ja lomien aikataulut tai suunnittelu palaavat mieleen. Näin ainakin siis palkansaajilla, suomalaisten yrittäjien kesä sen sijaan kuluu pääasiassa töiden parissa. Ainakin Suomen yrittäjien teettämän tutkimuksen kyselyn mukaan lomailu ei ole kovin suuressa suosiossa. Onko lomailu liian suuri kustannus vai nähdäänkö se yksinkertaisesti hyödyttömänä? Yrityksestä hetkeksi irti päästäminen ja tuuraavaan työntekijään luottaminen tekisi hyvää monelle yrittäjälle. Tosiasia kuitenkin on, että lomailu rentouttaa ja vapauttaa hetkeksi työkiireestä. Sorvin ääreen on taas mukava palata ja töitä jaksaa tehdä uudella innolla. Miksi yrittäjällä pitäisi olla lyhyempi kesäloma kuin palkansaajalla, jos kerta loman pitämiseen on taloudelliset edellytykset?

Miksi ei molempia?

Kynnys loman pitämiseen on yrittäjille suuri. Kaikki vastuu lepää omilla harteilla ja luotettavan avun saanti ei välttämättä onnistu. Työntekijöiden palkkaaminen on kallista ja vaivalloista, ja työtä ei useinkaan riitä kokopäiväiseen pestiin. Vaikka kesäaurinko hiljentääkin yritysmaailman muutamaksi kuukaudeksi, asiakkaat, projektit, tilaukset, ja sähköpostitiedustelut eivät katoa minnekään. Voisiko lomailulle löytyä vaihtoehto keventämällä päivittäistä työtaakkaa kesän ajaksi pariin tuntiin? Miksi kesäisin on aina tehtävä jyrkkä valinta lomailun ja arjen välille? Arki voi olla leppoisampaa ja aikaa voi löytyä enemmän kesästä nauttimiseen, kunhan järjestää työnsä oikein.

MyAgent etäassistentti

Leppoisamman kesän voi saada ulkoistamalla työtunteja MyAgentin etätyöntekijälle – kutsumme heitä etäassistenteiksi. Etäassistentti on etänä toimiva avustava työntekijä, jolle voi ulkoistaa omia tai tiimin työtehtäviä. Olit sitten viettämässä aikaa kesämökillä tai toimistossasi, etäassistentti on työskentelyvalmiudessa arkisin kello 9-17 välillä ja hoitaa yrityksen juoksevia asioita juuri silloin kun yrittäjä haluaa. Yhteydenpito sujuu mukavasti sähköpostin, puhelimen tai Lync:n välityksellä. Assistentin tehtäväsuoritteet ja tehokkaiden työtuntien seuranta tallentuvat pilveen. Yrittäjä pystyy näin seurata töiden etenemistä ja etätyöpalvelun työtuntien käyttöä mistä vain. Etässistentit ovat tarkoin rekrytoituja korkeakouluopiskelijoita tai hetki sitten valmistuneita osaajia. He ovat allekirjoittaneet salassapitosopimuksen, eivätkä levitä asiakasyrityksen asioita eteenpäin.