Itsensä kehittäminen

Henkinen kasvu ja itsensä kehittäminen ovat mielen työkaluja hyvään ja tasapainoiseen elämään. Niillä on suuri merkitys työssä menestymiseen, tavoitteiden saavuttamiseen, stressin vähentämiseen ja kykyyn hallita ajankäyttöä. Maailma ympärillämme kehittyy ja tarjoaa uusia haasteita joka ikinen päivä. Jotkut jäävät paikalleen odottamaan, että jotain tapahtuisi ja kohtaavat asiat sellaisena kuin ne ovat. Toiset pyrkivät kehittymään, hakemaan ratkaisuja ja viemään omaa elämäänsä sellaiseen suuntaan jonka näkevät arvokkaaksi. Kehitä itseäsi ja paranna elämääsi!Kirja-arvostelu: 4 tunnin työviikko

Tervehdys lukijat! Esittelen teille seuraavassa Timothy Ferrissin klassikkokirjan The 4-Hour Workweek. Teos on vaikuttanut meidän ajatuksiimme ja blogiteksteihimme merkittävästi. Siksi näemme tarpeelliseksi kertoa kirjasta hieman enemmän.

Lue lisää


Näin koulutat itseäsi ilmaiseksi

Perinteinen koulutusjärjestelmä edellyttää lomakkeita, hakuprosesseja, lupia, läsnäoloja ja lukukausimaksuja. Kaikki tämä tähtää tutkintojen suorittamiseen ja vaatii suurta sitoutumista. Tämän takia kaikilla ei ole mahdollisuutta tai aikaa opiskella sellaisia teemoja, joista he ovat aidosti kiinnostuneita. Vaikka jotain opiskeluja olisikin takana, kiinnostus uusiin taitoihin, tieteisiin tai kieliin voi herätä yhtäkkiä. Internetistä kuitenkin löytyy lukuisia ilmaisia ja laadukkaita itseopiskelumateriaaleja. Tarjolla on lukuisia kansainvälisiä palveluita, jotka tarjoavat akateemista ja ammatillista opetusta.

Lue lisää


Olet varmasti joskus joutunut tilanteeseen, missä aika ei ole riittänyt tärkeän asian hoitamiseen: Raportti on jäänyt kirjoittamatta, puheluita soittamatta tai tapaaminen on jäänyt välistä. Useimmat syyllistyvät syyttämään tästä ulkopuolisia tekijöitä kuten kiirettä tai muiden ihmisten toimintaa. Usein syyt löytyvät kuitenkin peilistä. Ajankäytön suunnittelulla on valtava merkitys päivittäiseen suorituskykyyn ja elämän laatuun. Parempi ajanhallinta ratkaisee elämässäsi monta päivittäistä ongelmaa.

Seuraavassa ajanhallintaan liittyviä vinkkejä, joita käyttämällä parannat omaa suorittamistasi välittömästi.

Lue lisää


Uskalla olla laiska

Suomalaisessa kulttuurissa laiskuus on pelottava sana. Tuskin on montaakaan ihmistä, jotka ottaisivat kohteliaisuutena, jos heitä kutsuisi laiskoiksi. Käsitys siitä, että laiskuus on pahasta, kantaa juurensa suomalaisesta jääräpäisestä ajatusmallista miten menestyjä profiloidaan.

Lue lisää