Myös yrittäjällä on oikeus kesälomaan

Yrittäjien kesälomat ovat vähissä. Suomen yrittäjien teettämän kyselytutkimuksen 10 prosenttia yrittäjistä ei pidä kesälomaa lainkaan ja jopa 19 prosenttia tyytyy vain viikon mittaiseen lomaan. Vain kolmannes vastanneista pystyi nauttimaan kesälomasta kahdesta neljään viikkoa. Yrittäjyyden ja kunnon lomailun ei tarvitse enää olla mahdoton yhtälö, sillä etenkin toimisto- ja tietotyössä asiantuntevaa ja tehokasta tuurausapua on saatavilla helpommin kuin koskaan.

yrittäjänkesäloma

Yrittäjän kesä

Auringon paistaessa ja kelien lämmetessä palkansaajien ajatukset siirtyvät mukaviin kesäpuuhiin ja edessä olevaan lomaan. Suomalaisten yrittäjien kesä sen sijaan kuluu monien kyselytutkimusten mukaan pääasiassa töiden parissa. Tässä tulee mieleen, että joko:

A) Lomailu nähdään yrittäjien keskuudessa liian suurena kustannuksena

B) Lomailua ei erityisesti arvosteta

Tosiasia kuitenkin on, että lomailu rentouttaa ja vapauttaa hetkeksi hektisestä yritysarjesta. Jatkuva työnteko on haitaksi hyvinvoinnille. Myös yrittäjän olisi ensiarvoisen tärkeää välillä pysähtyä ja levätä – tai ainakin hieman hengähtää. Yrittäjien toiveloma on kyselytutkimuksen mukaan neljä viikkoa mutta he voivat keskimäärin viettää vain puolet tästä. Tämä on ymmärrettävää, sillä lomailusta aiheutuvat kustannukset arveluttavat. Jos kukaan ei pidä yrityksen rattaita pyörimässä tai suunnittele tulevia projekteja, ei tule myöskään tulosta. Tuuraajan hommaaminen itselle tai lomailevien työntekijöiden sijaiseksi ei tunnu myöskään houkuttelevalta, sillä rekrytoinnista koituu valtava vaiva ja palkkaamisen kohtuuttomat sivukulut eivät liioin houkuta.

Onko olemassa vaihtoehtoja?

Kynnys loman pitämiseen on siis yrittäjille suuri. Kaikki vastuu lepää omilla harteilla ja luotettavan avun saanti ei välttämättä onnistu helposti. Kesätyöntekijän palkkaaminen on kallista ja vaivalloista, ja työtä ei useinkaan välttämättä riitä kokopäiväisesti. Vaikka kesän lomakuukaudet hiljentävätkin yritysmaailman muutamaksi kuukaudeksi, asiakkaat, projektit, tilaukset, ja sähköpostitiedustelut eivät kuitenkaan katoa minnekään. Samalla tarvitsisi suunnitella jo tulevaa ja hahmotella uusia projekteja. Blogitekstejäkin tulisi työstää syksylle jo valmiiksi.

Voisiko lomailulle kuitenkin löytyä aikaa keventämällä päivittäistä työtaakkaa kesän ajaksi pariin tuntiin? Löytyisikö itselle ja työntekijöille osaavaa tuuraajaa helposti ja kustannustehokkaasti?

MyAgent etäassistentti

Etäassistenttipalvelumme avulla voit saada yrityksellesi näppärästi luotettavan työntekijän ja tuuraajan kesäksi. Olemme auttaneet lukuisia yrittäjiä arjen askareissa ja taustatöissä myös kesällä. Oma etäassistentti voi lomaillessasi työstää valmiiksi selvityksiä, tiivistelmiä, esitelmiä, päivityksiä ja vaikka blogitekstejä valmiiksi syksylle. Hän voi tarvittaessa saattaa keväällä jääneet rästihommat loppuun. Voit kätevästi ulkoistaa joko omia tai tiimin työtehtäviä. Olit sitten viettämässä aikaa kesämökillä tai toimistossasi, etäassistentti on työskentelyvalmiudessa arkisin kello 9-17 välillä ja hoitaa yrityksen juoksevia asioita juuri silloin kun haluat. Yhteydenpito sujuu kätevästi sähköpostin, puhelimen tai Skypen välityksellä. Assistentin tehtäväsuoritteet ja tehokkaiden työtuntien seuranta tallentuvat pilveen. Yrittäjä voi näin seurata töiden etenemistä ja etätyöpalvelun työtuntien käyttöä mistä vain. Assistenttimme ovat tarkoin rekrytoituja korkeakouluopiskelijoita tai hetki sitten valmistuneita osaajia.

Arki voi olla leppoisampaa ja aikaa kesästä nauttimiseen löytyy, kunhan vain organisoi työnsä oikein.